Sekcija jezikovnih centrov

Novice


Arhiv: Odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

18.5.2020 je ponovno dovoljeno opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom razen nekaterih storitev, ki so opredeljene z Odlokom o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Ponudniki blaga in storitev pri opravljanju dejavnosti morajo strogo upoštevati pogoje za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19. Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom je tako še vedno dovoljeno le pod pogojem, da se zagotovi minimalni stik s potrošniki in v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Arhiv: Raziskava in analiza zaposlitvenih oglasov pokazala: vsak peti delodajalec zahteva znanje vsaj dveh tujih jezikov

Raziskava, ki je potekala junija in julija 2016, je pokazala, da je znanje vsaj dveh tujih jezikov v Sloveniji ključen selekcijski pogoj za zaposlitev. Največ delodajalcev ta trenutek zahteva znanje tudi nemščine, več kot 33% delodajalcev pa preko zaposlitvenih oglasov zahteva znanje kar 3 tujih jezikov.

Arhiv: SKRIVNOSTI DAVČNIH BLAGAJN - 4. podjetniški klepet

Arhivi

RSS